Gerekli Malzemeler:
- 100 gr Pirinc
- 100 gr ince cekilmiş kabuksuz badem
- 1.5 l süt
- 300 gr tozşeker
Üzerini süslemek icin:
- Hindistancevizi rendesi
- Cekilmiş antepfıstığı
- File badem
- Bir gece önceden pirincleri yıkayıp bir kasede üstünü gececek kadar suda bekletiyoruz.
- Ertesi gün pirincleri kasedeki suyuyla birlikte blenderden geciriyoruz.
- Diğer bir kaseye 1 bardak süt (1.5 l sütten) ve cekilmiş bademleri blenderden geciriyoruz.
- Tencereye geri kalan 1.3 l sütü, tozşeker ve blenderden gecirdiğimiz pirinc ve bademi (sularıyla birlikte) alıyoruz ve sürekli karıştırarak, koyu kıvama gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Pişdikten sonra mixer ile yaklaşık 3 dak. cırpıyoruz ve kaselere paylaştırıyoruz.
- Ilındıktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerlerini süslüyoruz.
8 yorum:
Canım benim harika olmuş hem hafif hem leziz hem şık ellerine sağlık öptüm...
Harika görünüyorlar, ellerine saglik Begüm'cüm. Sevgilerimle.
Begümcüm ne güzel süslenmiş ve poz vermişler Keşküller öyle:).
En sevdiğim tatlılardan biridir keşkül. Ellerine sağlık canım.
Güzel bir haftasonu diliyorum:).
Sevgiler...
aslı
cnm yeni evinde güle güle otur
keşkül harika görünüyor ellerine sağlık
Begüm'cüm ellerine sağlık, nefis görünüyorlar. Hiç evde yapmadım ama çok severim, denemeliyim ben de..
Sevgili Begüm,
Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramın bereketli olsun!
BERLINDEN SEVGILERLE
Çok güzel olmuş Begümcüğüm. Yeni evinizde güle güle oturmanızı dilerim.
Sevgiler
en sevdiğim sütlü tatlı. ellerine szağlık canım.
sevgiler
Yorum Gönder