Gerekli Malzemeler:
- 2 dikdörtgen Milföy hamuru
- 1 sogan
- 1-2 yemek kasigi siviyag
- 2-3 pirasa
- 250 gr mantar
- tuz, karabiber
- yumurta sarisi
- cörekotu, susam
- Sogani minik minik dogruyoruz ve siviyaginda biraz kavuruyoruz.
- Pirasayi temizleyip, uzunlamasina ortadan kesiyoruz ve ince ince kesip (yarim ay) sogana ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Mantarlari ince kesip soganli pirasaya ekliyoruz ve yüksek ateste, sönüp suyunu cekene kadar kavuruyoruz.
- Tuz ve karabiber ile tatlandiriyoruz. Sogumaya birakiyoruz.
- Iki milföy hamurun üzerine harci yayiyoruz ve uzunlamasina rulo seklinde sariyoruz.
- Buzdolabinda bira kac saat yada en iyisi bir gece önceden hazirliyip, ertesi güne kadar bekletdikten sonra üzerine yumurta sarisi sürüp cörekotu veya susam serpiyoruz.
- Firini 200° C'ye isitiyoruz. Bicakla rulolarimizi 1 cm kalinliginda kesip yagli kagid serili tepsiye diziyoruz ve kizarana kadar (yaklasik 30 dak.) pisiriyoruz.
Afiyet olsun...
3 yorum:
çok güzeller ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Tesekkür ederim Handecim :)
yanına birde sıcak çay oh mis gibi!
Pırasa bitmeden denenmeli
Yorum Gönder