25 Ekim 2011 Salı

Sütlac


Gerekli Malzemeler:
  • 1 su bardagi sütlaclik (ince) pirinc
  • 2 su bardagi su
  • 9 su bardagi süt
  • 1.5 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya (bourbon)
  1. Pirincleri sicak suda yarim saat bekletip süzüp yikiyoruz ve tencereye aliyoruz.
  2. Üzerine suyu ekleyip suyunu cekene kadar orta sonra kisik ateste pisiriyoruz. Dibinin tutmasina dikkat ediyoruz.
  3. Sütü ilave ediyoruz ve her 10 dakkikada bir karistirarak orta ateste koyu kivama gelene kadar, yaklasik 1 saat 15 dak. pisiriyoruz. Dibinin tutmasina dikkat ediyoruz.
  4. Sekeri ve vanilyaya ekleyip tekrar karistiriyoruz ve ocaktan alip kaselere paylastiriyoruz.
  5. Kaselerde soguduktan sonra buzdolabina kaldiriyoruz.
  6. Üzerine tarcin serpip afiyetle yiyiyoruz :))
Afiyet olsun...
Not: su bardagi = 200ml

Hiç yorum yok: