Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardagi Kurufasulye
- 1 kavanoz enginar kalbi
- 1 kirmizi sogan
- 1 demet maydanoz
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi hardal
- 1 limonun suyu
- tuz, karabiber, pulbiber
- Kurufasulyeleri bir gece önceden islatiyoruz.
- Ertesi gün Kurufasulyeleri yumusayana kadar hasliyoruz. Enginar kalplerini ikiye kesiyoruz, kirmizi sogani ince ay seklinde dogruyoruz ve maydanozu kiyiyoruz.
- Sos icin limonu bir kaseye sikiyoruz ve sarimsagi icine eziyoruz. Hardal, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice cirpiyoruz. Sonra üzerine zeytinyagini ilave edip tekrar cirpiyoruz.
- Haslanmis ve ilinmis/sogumus olan kuru fasulyeleri diger malzemelerle salata kasemize aliyoruz, üzerine sosu gezdirip iyice karistiriyoruz.
Afiyet olsun...
2 yorum:
çok severim piyazıııı, ama enginarla pek aram yok :) ellerine sağlık Begüm.
Kahve Dükkanı
Herşey çok güzel de,ben şirineye bayıldımmm.:)
41 milyon kere maşAllah,nasıl tatlılıktır o öyle:)
Çok öpüyorum prensesi,ömrü de kendisi gibi güzel olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Yorum Gönder