23 Kasım 2011 Çarşamba

Enginarli Piyaz


Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardagi Kurufasulye
  • 1 kavanoz enginar kalbi
  • 1 kirmizi sogan
  • 1 demet maydanoz
  • yarim cay bardagi zeytinyagi
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi hardal
  • 1 limonun suyu
  • tuz, karabiber, pulbiber
  1. Kurufasulyeleri bir gece önceden islatiyoruz.
  2. Ertesi gün Kurufasulyeleri yumusayana kadar hasliyoruz. Enginar kalplerini ikiye kesiyoruz, kirmizi sogani ince ay seklinde dogruyoruz ve maydanozu kiyiyoruz.
  3. Sos icin limonu bir kaseye sikiyoruz ve sarimsagi icine eziyoruz. Hardal, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice cirpiyoruz. Sonra üzerine zeytinyagini ilave edip tekrar cirpiyoruz.
  4. Haslanmis ve ilinmis/sogumus olan kuru fasulyeleri diger malzemelerle salata kasemize aliyoruz, üzerine sosu gezdirip iyice karistiriyoruz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

çok severim piyazıııı, ama enginarla pek aram yok :) ellerine sağlık Begüm.

Kahve Dükkanı

** ZEL ** dedi ki...

Herşey çok güzel de,ben şirineye bayıldımmm.:)
41 milyon kere maşAllah,nasıl tatlılıktır o öyle:)
Çok öpüyorum prensesi,ömrü de kendisi gibi güzel olsun inşAllah..
Muhabbetle..