Gerekli Malzemeler:
- 500 gr Brüksel Lahanasi
- 1 sogan
- 1 portakal
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz, karabiber
- Brüksel lahanalarinin uclarini kesip dis yapraklarini aliyoruz.
- Brüksel lahanalarini pisiriyoruz. Ben buharda (100°) 25 dak. pisirdim.
- Bu arada sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz. Portakalin kabugunu rendenin iri tarafiyla rendeliyoruz ve soganlara katiyoruz. Yarim portakalin suyunu sikip ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz pisiriyoruz.
- Pismis olan Brüksel lahanalarini ortadan kesiyoruz ve sosla birlikte karistiriyoruz, sicak veya soguk servis yapiyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Begümcüm brüksel lahanasini seven biri olarak tabiki bu tarif ilgimi cekti...Birdahaki sefere bende portaklli yapacagim.Tesekkürler.
Yorum Gönder