17 Ekim 2011 Pazartesi

Portakalli Zeytinyagli Brüksel Lahanasi


Gerekli Malzemeler:
  • 500 gr Brüksel Lahanasi
  • 1 sogan
  • 1 portakal
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • tuz, karabiber
  1. Brüksel lahanalarinin uclarini kesip dis yapraklarini aliyoruz.
  2. Brüksel lahanalarini pisiriyoruz. Ben buharda (100°) 25 dak. pisirdim.
  3. Bu arada sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz. Portakalin kabugunu rendenin iri tarafiyla rendeliyoruz ve soganlara katiyoruz. Yarim portakalin suyunu sikip ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz pisiriyoruz.
  4. Pismis olan Brüksel lahanalarini ortadan kesiyoruz ve sosla birlikte karistiriyoruz, sicak veya soguk servis yapiyoruz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Begümcüm brüksel lahanasini seven biri olarak tabiki bu tarif ilgimi cekti...Birdahaki sefere bende portaklli yapacagim.Tesekkürler.