Gerekli Malzemeler:
- 1 kücük karnıbahar
- 1 kücük kase ufalanmış beyazpeynir
- ½ demet maydanoz
- 1 orta boy soğan
- 2 yumurta
- 1 cay kaşığı kabartmatozu
- tuz, karabiber
- yaklaşık 6 yemek kaşığı un
- kızartmak icin sıvıyağ
- Karnıbaharı temizleyip dallarından ayırıyoruz, yaklaşık 10 dak. yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanmış karnıbahar ciceklerini karıştırma kabına alıp catalla eziyoruz, beyazpeyniri ufalıyoruz, maydanozu kıyıyoruz ve soğanı kücük kücük kesip hepsini karnıbaharlara ilave ediyoruz.
- Yumurta, kabartmatozu, tuz, karabiber ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağı tavada kızdırıyoruz ve harcımızdan bir yemek kaşığı ekleyip arkalı önlü kızartıyoruz.
Afiyet olsun...
10 yorum:
Begümcüm harika olmuş ellerine sağlık sevgiler...
sebze güzelliği bu olsa gerek.
afiyet olsun canım.
mmm nefis gözüküyor ellerinize saglık hemen denemeli sevgilerlee
çookkkkk güzel. çok iştah açıcı ve değişik bir fikir. ellerine sağlık:)
çookkkkk güzel. çok iştah açıcı ve değişik bir fikir. ellerine sağlık:)
Begümcüğüm,
Çok güzel bir tarif bu. Belki eşime bu şekilde karnıbahar yedirmeyi başarabilirim. Hamile pastası da çok güzel olmuş.Ellerine sağlık
Sevgiler
Vay sebze hastasıyım.Karnıbaharda çok severim.Çocuklarada yedire bilmeke için güzel bir tarif.Ellerine sağlık
selam begümcüm ben özge simdiye kadar tek girdigim yemek sitesi portakal agaciydi ama artik bende senin sitenin bir takipcisiyim..hepsi cok güzel gözüküyo ellerine saglik..
Begümcüm nefis olmuş ,ellerine sağlık...
Begüm bu blogla bir alakan var mı,bana mesaj attığı için bende bloğuna uğradım.
Sende bir göz at istersen.
http://suslutarifler.blogspot.com/
begümcüm ellerine sağlık canım nefis gözüküyor. bende çok severim mücveri.
sevgiler
Yorum Gönder