27 Ocak 2008 Pazar

Knöpfli / Spätzle

Knöpfli yada baska adiyla taninan Spätzle Avusturya ve Alman yemegidir.
Isvicredede bilinir ve sevilir...

Gerekli Malzemeler:
  • 400 gr elenmis un
  • 3 yumurta
  • 1 TK tuz
  • biraz muskat ceviz rendesi
  • 2.5 dl sütlüsu (yarisi süt, yasisi su)
  • 300 gr. rende peynir (ben isvicrenin Appenzeller'ini kullandim)
  • 1 kiloya yakin sogan
  • tereyag
  1. Elenmis unu, yumurtalari, tuz ve muskat ceviz rendesine tahta kasik yardimiyla karistiriyoruz
  2. suyu azar azar ilave ediyoruz. Hamur ne cok kati, nede sulu olacak. Hamur 30 dak. dinlenecek
  3. Tencerede tuzlu su kaynatiyoruz
  4. Azar azar hamuru kevgirden geciriyoruz. "Knöpfli'ler" suyun üstüne ciktigi an olmuslardir ve sudan aliyoruz
  5. Firin kabimiza bir kat yayiyoruz
  6. Üzerine rende peynir serpiyoruz. Hamur bitene kadar bunu tekrarliyoruz (3 Kat oluyor)
  7. Firini 200° C'ye isitiyoruz
  8. Tavada sovanlari tereyaginda altinsarisi olana kadar kavuruyoruz
  9. Sovanlari "Knöpflilerin" üzerine yayiyoruz
  10. Firinda üzeri kizarana, peynirler eriyene kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun...








5 yorum:

Adsız dedi ki...

BEGÜM ABLA GERÇETENDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BU KNÖPFLİ SPAETZLEYİ ARAŞTIRMA KONUSU OLARAK VERDİ BULANA KADAR CANIM ÇIKTI AMA SONUNDA ZOR ÇABALARIMA RAĞMEN BULDUM

Adsız dedi ki...

öğretmen araştırma konusu olarak verdi yazıcak öğretmen yazmayı unuttum

Adsız dedi ki...

ADSIZ OLAN BENİM BEGÜM ABLA

Adsız dedi ki...

begüm abla kızın çok tatlıymış ismi ne

Unknown dedi ki...

hepsi birbirinden lezzetli