21 Haziran 2012 Perşembe

Cikolatalı Kek


Gerekli Malzemeler:

(1 su bardağı = 250 ml)
  • 250 gr yumuşamış Tereyağı
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tutam tuz
  • yarım su bardağı kakao
  • yarım su bardağı su
  • 250 gr ekşi krema
cikolatalı ganache icin:
  • 250 ml krema
  • 250 gr bitter cikolata
  1. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz, 26 cm'lik kalıbın altını yağlı kağıd ile kaplıyoruz ve yanlarını yağlıyoruz.
  2. Tereyağı krema gibi olana kadar cırpıyoruz. Toz şeker, vanilya şekerini ilave edip tekrar 2-3 dak. cırpıyoruz.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyip 5 dak. cırpıyoruz.
  4. Un, kabartmatozu, tuzu bir kapta karıştırıyoruz ve yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kakaoyu suyla cözüp hamura yediriyoruz ve ekşi kremayı ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Yaklaşık 55 dak. pişiriyoruz.
  7. Keki fırından cıkardıktan sonra ganachı hazırlıyoruz. Önce cikolatayı kücük kücük kesiyoruz. kremayı orta ateşte kaynama noktasına getiriyoruz, hemen ocaktan alıyoruz ve cikolataları icine ekliyoruz. Biraz bekliyoruz, cikolatalar eridikten sonra karıştırıyoruz. Cikolata tamamen karıştıktan sonra hemen karıştırmayı bırakıyoruz. Yoksa ganache tutmayabilir. Biraz katılaşmasını bekliyoruz ve kekin üzerine sürüyoruz. (isteye bağlı ganachı fazla yapıp keki ortadan kesip arasınada sürülebilinir)
Afiyet olsun...

Not: Kek ertesi gün daha lezzetli oluyor.



2 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Bu kek değil nefis bir pasta olmuş,ellerine sağlık.sevgiler:))

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.