skip to main |
skip to sidebar
Muzlu Kek
Evde kararmış muzlarınız varsa mutlaka bu keki deneyin derim... Gerekli Malzemeler:
- 400 gr (3 adet) muz (cok olgun/kararmış)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yumurta
- 150 gr yumuşamış tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı esmer şeker
- ½ limonun rendelenmiş kabuğu
- ¼ tatlı kaşığı zencefil tozu
- ½ tatlı kaşığı tarcın
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tutam tuz
- 100 gr ceviz
- Kalıbımızı hazırlıyoruz (yağlıyoruz veya yağlı kağıd seriyoruz), fırını 170° C'ye ısıtıyoruz.
- Muzları soyup catalla eziyoruz ve limon suyuyla karıştırıyoruz.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını katılaşana kadar cırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri 1 dak cırpıyoruz, yumurta sarılarını ve limon kabuğunu ilave edip 5 dak. daha cırpıyoruz.
- Zencefil tozu, tarcın, un, kabartmatozu ve tuzu karıştırıyoruz ve yağlı yumurtalı karışıma ekleyip biraz cırpıyoruz.
- Ezilmiş muz ve yumurta beyazını ekleyip hepsini birbirine yediriyoruz.
- Kalıbımıza döküp yaklaşık 50-60 dak. pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Ben de farklı bir tarifle yaparım, gerçekten çok lezzetli olur. Senin tarifinle de denemek isterim, çok güzel kabarmış, harika duruyor.
Ellerine sağlık Begüm:))
sevgiler.
babam içinde muz olan herşeye bayılır,bu keki onun için yapmayı düşünüyorum.ellerinize sağlık
mmh gercekten nefiss görünüyor.. ellerine saglik canim.. cici sevgiler
anamurlu olarak kesin yapmam gerekn bir tarif....güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Kararmış muzlar fikri süper..Ellerine sağlık,harika bir tarif..
sevgiler..
harika olmuş en kısa zamanda deneyeceğim
Yorum Gönder