Gerekli Malzemeler:
- 1 soğan
- 2 havuc
- 3 pırasa (ca. 500 gr)
- ½ cay bardağı zeytinyağı
- ½ cay bardağı pirinc
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz (1.5 tatlı kaşığı)
- Pırasaları ve havucları temizleyip, halka halka kesiyoruz, soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Tencereye önce soğanı, sonra pırasayı, üstünede havucları alıyoruz ve üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
- Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, arada sırada tencereyi sallayarak, pırasaların rengi iyicene sararana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine yıkadığımız pirinci, suyu, sıktığımız limon suyunu, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
2 yorum:
yemekleriniz güzel, diyecek bir şey yok. daha da güzel olanları çocuklarınız, Allah bağışlasın diyorum.
HERKESE DUYURULUR :
KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..
sende katilirsan cok memnun olurum ;) sicacik sevgilerimle..
Yorum Gönder