23 Kasım 2010 Salı

Zeytinyağlı Pırasa


Gerekli Malzemeler:
  • 1 soğan
  • 2 havuc
  • 3 pırasa (ca. 500 gr)
  • ½ cay bardağı zeytinyağı
  • ½ cay bardağı pirinc
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz (1.5 tatlı kaşığı)
  1. Pırasaları ve havucları temizleyip, halka halka kesiyoruz, soğanı yemeklik doğruyoruz.
  2. Tencereye önce soğanı, sonra pırasayı, üstünede havucları alıyoruz ve üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
  3. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, arada sırada tencereyi sallayarak, pırasaların rengi iyicene sararana kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine yıkadığımız pirinci, suyu, sıktığımız limon suyunu, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Sultan dedi ki...

yemekleriniz güzel, diyecek bir şey yok. daha da güzel olanları çocuklarınız, Allah bağışlasın diyorum.

HASRET dedi ki...

HERKESE DUYURULUR :

KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..

sende katilirsan cok memnun olurum ;) sicacik sevgilerimle..