3 Eylül 2009 Perşembe

Muhallebili Fındık Tatlısı

Gecen Hafta iftara doğru canım öyle tatlı cekti ki... Şöyle şerbetli, nefis bir kalburabastı hic de fena olmazdı. Fakat onu yapması gözümde büyüdü de büyüdü. Tamam ozaman ben en iyisi cobuk olacak bir sütlü tatlı yapayım dedim. Muhallebiyi pişiriyordum, fakat aklım halen kalburabastıdaydı :) tam o zaman aklıma bu fikir geldi: Muhallebinin altında fındıklı, şerbetli bir tatlı... denemeye değer. Gercektende değdi :) gelelim Tatlımın tarifine: Kek icin:
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ince cekilmiş fındık
  • 3 silme yemek kaşığı un
Şerbeti icin:
  • 2.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Muhallebisi icin:
  • ½ litre süt
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ cay bardağı nişasta
  • ½ cay bardağı un
  • 1 paket vanilya
Şerbeti icin:
  1. Su, şeker ve limon suyunu kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki icin:
  1. Kalıbımızı (30x24cm) yağlıyoruz veya yağlı kağıd seriyoruz. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  2. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla katılaşana kadar cırpıyoruz.
  3. Yumurta sarılarını ve şekeri rengi acılana kadar cırpıyoruz. Un ve ince kıyılmış fındıktozunu ilave edip tekrar cırpıyoruz.
  4. Yumurta beyazını hamura dikkatlice yediriyoruz, kalıbımıza döküyoruz ve yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz.
  5. Fırından cıkardıktan sonra üzerine şerbeti döküyoruz.
Muhallebisi icin:
  1. Süt, şeker, nişasta, un ve vanilya şekerini koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. İlk sıcaklığı gittikten sonra tatlımızın üzerine döküyoruz ve bir kac saat buzdolabında bekletiyoruz.
Servis yapmadan üzerine tarcın ve iri cekilmiş fındık serpiyoruz. Afiyet olsun...
TATLIYA TUANA BILE DAYANAMADI :)

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık cnm nefis görünüyor değişik ve güzel