23 Ağustos 2009 Pazar

Hayırlı Ramazanlar & Güllac

Ramazanın "olmazsa olmaz" Tatlısı: Güllac.
Simdi ne cok türkiyede olmak isterdim....
Ne güzeldir şimdi yine oraları...
İyi ki burda türk marketlerinde ramazan geldi diye güllac yufkası satılıyor :)
Sütü sevmediğim halde, ramazanda en cok severek yediğim tatlı.
Hem tatlı, hem cok hafif.
-
Hepinize hayırlı, bol bereketli Ramazanlar diliyorum.
Allah oruclarınızı ve tüm dualarınızı kabul etsin...

Gerekli Malzemeler:

  • 6 yaprak Güllac yufkası
  • 1 litre süt
  • 1 ¼ su bardağı şeker
  • ½ vanilya cubuğu
  • 1 su bardağı ince cekilmiş badem
  • ½ su bardağı iri cekilmiş badem üzerini süslemek icin:
  • File badem
  • Badem
  • Cekilmiş Antep fıstığı
  • Kiraz/Vişne
  1. Sütü ısıtıyoruz, kaynamadan önce şekeri ve ½ vanilya cubuğunu (1 vanilya cubuğunu ortadan uzunlamasına kesiyoruz) ilave edip bir taşım kaynatıyoruz ve sütün ılınmasını bekliyoruz.
  2. 28 cm'lik borcama bir kat Güllac yaprağı yerleştiriyoruz (1 güllac yaprağı büyük geliyor, onu parcalara kırarak yerleştiriyoruz) ve üzerine 1-1.5 kepce sütten döküyoruz.
  3. Aynı işlemi diğer iki yufkalarlada yapıyoruz.
  4. 3'üncü yufkadan sonra üzerine ince ve iri kıyılmış bademi serpiştiriyoruz.
  5. Üzerine aynı şekilde diğer üc ve kalan parcaları yerleştiriyoruz/ıslatıyoruz. Artan sütü en üste döküp, üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  6. 2 saat sonra, sütünü cekdikten sonra üzerini süslüyoruz ve tekrar servis yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık Begümcüğüm.Nefis görünüyor.Hayırlı Ramazanlar.Sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık.denemediğim bir tarif.bu ramazanda mutlaka deneyeceğim.sevgiler.