Simdi ne cok türkiyede olmak isterdim....
Ne güzeldir şimdi yine oraları...
İyi ki burda türk marketlerinde ramazan geldi diye güllac yufkası satılıyor :)
Sütü sevmediğim halde, ramazanda en cok severek yediğim tatlı.
Hem tatlı, hem cok hafif.
-
Hepinize hayırlı, bol bereketli Ramazanlar diliyorum.
Allah oruclarınızı ve tüm dualarınızı kabul etsin...
Gerekli Malzemeler:
- 6 yaprak Güllac yufkası
- 1 litre süt
- 1 ¼ su bardağı şeker
- ½ vanilya cubuğu
- 1 su bardağı ince cekilmiş badem
- ½ su bardağı iri cekilmiş badem üzerini süslemek icin:
- File badem
- Badem
- Cekilmiş Antep fıstığı
- Kiraz/Vişne
- Sütü ısıtıyoruz, kaynamadan önce şekeri ve ½ vanilya cubuğunu (1 vanilya cubuğunu ortadan uzunlamasına kesiyoruz) ilave edip bir taşım kaynatıyoruz ve sütün ılınmasını bekliyoruz.
- 28 cm'lik borcama bir kat Güllac yaprağı yerleştiriyoruz (1 güllac yaprağı büyük geliyor, onu parcalara kırarak yerleştiriyoruz) ve üzerine 1-1.5 kepce sütten döküyoruz.
- Aynı işlemi diğer iki yufkalarlada yapıyoruz.
- 3'üncü yufkadan sonra üzerine ince ve iri kıyılmış bademi serpiştiriyoruz.
- Üzerine aynı şekilde diğer üc ve kalan parcaları yerleştiriyoruz/ıslatıyoruz. Artan sütü en üste döküp, üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- 2 saat sonra, sütünü cekdikten sonra üzerini süslüyoruz ve tekrar servis yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun...
2 yorum:
Ellerine sağlık Begümcüğüm.Nefis görünüyor.Hayırlı Ramazanlar.Sevgiler.
ellerine sağlık.denemediğim bir tarif.bu ramazanda mutlaka deneyeceğim.sevgiler.
Yorum Gönder