23 Kasım 2010 Salı

Zeytinyağlı Pırasa


Gerekli Malzemeler:
  • 1 soğan
  • 2 havuc
  • 3 pırasa (ca. 500 gr)
  • ½ cay bardağı zeytinyağı
  • ½ cay bardağı pirinc
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz (1.5 tatlı kaşığı)
  1. Pırasaları ve havucları temizleyip, halka halka kesiyoruz, soğanı yemeklik doğruyoruz.
  2. Tencereye önce soğanı, sonra pırasayı, üstünede havucları alıyoruz ve üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
  3. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, arada sırada tencereyi sallayarak, pırasaların rengi iyicene sararana kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine yıkadığımız pirinci, suyu, sıktığımız limon suyunu, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

9 Kasım 2010 Salı

Bebek Kurabiyeleri

Bu Kurabiyeler Ela & Durunun Hastane ziyareti icin hazırlandılar...
Dünya tatlısı ikizlere sağlıklı, mutlu, uzun, bol şans dolu bir ömür diliyorum...
Kurabiyelerin tarifi burda.

18 Ekim 2010 Pazartesi

Burdayım...

Merhaba Arkadaşlar
Dün sayfama bir bakayım dedim, online 3 kişiydik :) demekki sayfam unutulmamış :)
son yazım ise taaa mart'tan kalma, hele tarif... tam dün bir sene önce arkadaşın doğumgünü icin yapmıştım...

ne hızlı gecmiş zaman... Bu arada nelermi oldu??

Nisanda internetim kapanmıştı, taşındığımız icin. Kendimi taşınırken biraz fazla yormuşum, erken doğum riski atlattım. Sonra neyseki herşey yine yoluna girdi, yavaş yavaş kendimi pek yormadan bu evimize yerleşmeye calıştım... sonra tatile gittik izmire.
Döndükten tam bir hafta sonra, hic beklenmedik bir anda kıvançımız aceleci davranıp geli verdi aramıza :) 36. haftadaydım daha. Nefes almakta cok zorlanıyordu. Hemen cocuk hastanesine götürdüler... bir ayımız orda gecti... mutlu gün sonunda gelmişti. Büyük bir sevincle oğlumuzu evimize getirebildik. Busefer sadece bir gün sonra zatüreden tuanamı hastaneye yatırmak zorunda kaldık :( yani yine on gün daha hastaneye gidip geldik... Allah beterinden saklasın diyorum... Tüm hastalarada bu arada şifalar diliyorum...
Zor günleri atlattık, toparlandık, tuananın dediği gibi tontiş bile oldu kıvançımız :)

12 Mart 2010 Cuma

Limonlu Mini Muffinler

Gerekli Malzemeler:
  • 100 gr yumuşamış tereyağı
  • 100 gr labne peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • ½ su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  1. Fırını 180° C'ye ısıtalım, muffin kalıblarına muffin kağıdlarını yerleştirelim. (Ben 24'lük mini muffin kalıbı kullandım. 12'lik normak muffin kalıbındada yapılabilinir.)
  2. Tereyağını biraz cırpıyoruz, labne peynirini ekleyip biraz daha cırpıyoruz.
  3. Yumurta, şeker ve tuzu ilave edip hamurun rengi acılana kadar cırpıyoruz.
  4. Limon kabuğunu ilave edip, unu eleyip karıştırıyoruz.
  5. Karışımı muffin kalıplarımıza paylaştırıyoruz ve yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.
  6. Fırından cıkarınca üzerlerine biraz limonun suyundan damlatıyoruz.
  7. Üzerlerini isteğe göre süslüyoruz. (Ben kremayı katılaşana kadar cırptım, icine biraz hindistan ceviz rendesi karıştırdım ve muffinlerin üzerine sıkdım. Üzerlerinide taze meyve ve hindistan cevizi ile süsledim.
Afiyet olsun...

19 Ocak 2010 Salı

Elmalı Mısır Corbası

Kesinlikle deneğin derim bu corbayı...
-
Gerekli Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 elma
  • 1 kutu (280 gr) mısır
  • 1 silme yemek kaşığı curry
  • 1 tavuk bouillon
  • Tuz, karabiber
  • 800 ml su
  • 100 ml krema
  1. Orta boy bir tencerede tereyağını eritip soğanları yemeklik doğruyoruz.
  2. Soğanları tereyağında kavuruyoruz.
  3. Elmaları yıkayıp, soyup, cekirdeklerini cıkarıp kücük kücük kesip soğanlara ekliyoruz.
  4. Mısırı süzüp yıkıyoruz ve elmayla soğana ekliyoruz.
  5. Curry'yi ilave edip karıştırarak biraz daha kavuruyoruz.
  6. Bouillonu sıcak suda cözüp geri kalan su ile tencereye döküyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.
  8. Bu arada kremamızı cok katı olmayacak şekilde biraz mixer ile cırpıyoruz.
  9. Pişen corbamızı blenderden gecirip tuz ve karabiberini ekleyip tekrar cok az kaynatıyoruz. Koyu olduysa biraz su ilave ediyoruz.
  10. Ocağın altını kapatıyoruz. Kremadan biraz süslemek icin ayırıyoruz ve geri kalanını corbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Corbayı kaselerimize alıp üzerini kenara ayırdığımız krema ve biraz curry ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Salcalı Sosis

Gerekli Malzemeler:
  • 4 sosis
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • ½ yemek kaşığı biber salcası
  • ½ - 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz ve kekik
  • sıvıyağ
  1. Zeytinyağını kücük bir tencerede ısıtıyoruz.
  2. Sosisleri halka halka kesip yağda biraz kavuruyoruz.
  3. Salcaları ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Su, tuz, ve kekiği ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dak. pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

8 Ocak 2010 Cuma

Rösti

Öncelikle herkezin yeni yılını kutluyorum.
2010 hepimiz icin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve şanslı gecsin inşallah.-
Benim yeni yılım harika başladı.
Umarım 2010'da hepimizin yüzü herzaman güler.
-
Öncedende bahsettiğim gibi yeni yılı yemek tariflerinle başlamak istiyorum :)
Sizinle paylaşmak istediğim bu patates yemeği yine isvicrelilere ait.
Eşiminde cok sevdiği bu yemeği kesin en az ayda bir akşam sosis veya yumurta eşliğinde yaparım :)
-
Gerekli Malzemeler:
  • yaklaşık 1 kg patates
  • 30 gr kadar tereyağ
  • tuz, karabiber
  1. Patatesleri bir gün önceden haşlıyoruz. Akşam rösti'yi yapıcaksak sabahdanda haşlasak yeterli olur. Patateslerin iyice soğumuş, kurumuş, beklemiş olması gerekiyor.
  2. Patatesleri soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Tereyağını teflon tavada eritip rendelenmiş patatesleri, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.
  4. 20 dak. sonra patatesleri bastırarak bir yuvarlak parca haline getiriyoruz. Artık hic karıştırmadan tekrar yaklaşık 15-20 dak. altı kızarana kadar bekliyoruz. Tabak yardımıyla röstimizi ceviriyoruz ve tekrar altı kızarana kadar 15-20 dak. pişiriyoruz.

26 Aralık 2009 Cumartesi

Aşure

Muharrem ayınız mubarek olsun.
-
Bugün Muharremin 10, aşure günü. Bende aşuremi pişirdim ve dağıttım.
Tarife burdan bakabilirsiniz.

15 Aralık 2009 Salı

Vermicelles

Tam fotorafları yüklerken aklıma geldi: Ben yine tatlı tarifi ekliyorum. Hergün yemek pişirdiğim halde nekadarda az yemek tarifi var sayfamda!! İnsanlar hergün tatlı, kurabiye pişirmiyorki... Ama kesin benim gibi kac milyonlarca kişi bugün yine kendi kendime sorduğum gibi "bugün ne pişirsem acaba?" diye düşünüyordur! Gelecek Tariflerim kesin yemek tarifleri olacak :) Ama şimdi gelelim bu nefis, tam mevsimi olan vermicelles'lere. Bu tatlıyı Vermicelles (okunuşu: vermisel) ismini vermek büyük ihtimal kestane püresini bu şekilde sıkıp şekil veren İsvicreli bir aşcıdan gelme... vermicelli italyada neapoli bölümünde spaghetti anlamına geliyor. vermicelle italyanın diğer bir bölümünde cok ince olan spaghettilere denir. Fransada ise (ben solucan diğe biliyordum, yanlışmış) tel şehriye anlamına geliyormuş... Aşcımız bu ismi uygun görmüş, bu ismiyle tanınmış, sevilmiş ve böyle kalmış... Gelelim Tarife: Tart hamuru:
  • 250 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 125 gr tereyağı kücük parcalara kesilmiş (soğuk, sert)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • ½ limonun kabuğunun rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
kreması icin:
  • 500 ml süt
  • ½ vanilya cubuğu (yoksa 1 paket dr. oetker'in gourmet şekerli vanilini kullanın)
  • 2 yumurta sarısı
  • 110 gr şeker
  • 25 gr un
  • 25 gr nişasta
Diğer gerekli Malzemeler:
  • Baiser (Mereng) şart değil
  • yaklaşık 300 gr dondurulmuş Kestanepüresi (kendiniz yapmak isterseniz yapımını anlatabilirim, ben bu sefer hazır dondurulmuşunu kullandım)
  • süslemek icin physalis meyvası kullandım
Tart hamuru yapımı:
  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp mixerin yoğurma telleriyle ilk önce biraz düşük sonra yüksek devirde 1 dak. cırpıyoruz.
  2. Ellerimizi soğuk suyla yıkadıkdan sonra kırıntı haline gelen hamuru ellerimizle bastırarak bir top haline getiriyoruz. Strec filme sarıp en az 30 dak. buzdolabında bekletiyoruz.
Krema yapımı:
  1. Bu arada sütü vanilya cubuğu ile birlikte kısık ateşte ılıtıyoruz ve ocakdan alıyoruz.
  2. Yumurta sarılarını büyük bir kap'da şekerle birlikte cırpıyoruz. Un ve nişastayı ekleyip cırpmaya devam ediyoruz. En son ılık sütü ekleyip tekrar iyice cırpıyoruz.
  3. Bu karışımı tekrar tencereye alıp, orta ateşte cırpma teli ile karıştırarak, cırparak iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Tart hamuru yapımı:
  1. Tart hamur kalıblarını yağlıyoruz, fırını 180° C'ye ısıtıyoruz, tart hamurunu buzdolabından cıkarıyoruz.
  2. Hamuru unlanmış tezgahda 3-5 mm kalınlığında acıyoruz ve kalıbımızdan büyük yuvarlaklar kesiyoruz (Büyük saplı cay bardağı kullandım).
  3. Hamuru kalıbımıza alıp bastırıyoruz. Catalla hamuru bir kac yerinden deliyoruz.
  4. Yağlı kağıttan kalıblarımıza sığacak kücük parcalar kesiyoruz ve hamurun üzerine yerleştiriyoruz.
  5. Yağlı kağıtların üzerini nohut veya kurufasulye'yle dolduruyoruz (Hamur kabarmasın diye) ve 20 dak. pişiriyoruz.
  6. Fırından cıkardığımız kalıbların icinden nohutları veya kurufasulyeleri ve yağlı kağıtları alıp tekrar yaklaşık 15 dak. hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Hamurları kalıplarından cıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. ... bekliyoruz ...
  9. Tart hamurların icine ilk önce baiser /mereng ufalıyoruz (şart değil) ve üzerlerine tart hamurun üstüne kadar kremamızdan dolduruyoruz.
  10. Krema sıkma aletinin ucuna birsürü (saydım 35 tane ;) delikleri (3mm) olan ucu takıyoruz ve cözülmüş olan kestane püresini icine dolduruyoruz.
  11. Kestane püresini tartlarımızın üzerine sıkıp bıcak veya makas yardımı ile kesiyoruz ve üzerlerine cırpılmış krema veya benim yaptığım gibi herhangi bir meyva ile süslüyoruz...
ve sonunda afiyet ile yiyiyoruz, hemen yemiyorsak buzdolabında bekletiyoruz :)

9 Aralık 2009 Çarşamba

Tahinli Kurabiye

Nekadar uzun zaman gecmiş yine yazmayalı... Bu arada ben tekrar istanbula gittim, perdelerimi diktirdim ve sonunda tamamen yeni evimize yerleştik :) bundan sonra inşallah daha sık yazabilirim...
Bu lezzetli kurabiyelerin tarifini yazın türkiyede yazlıkdayken aldığım dr. oetkerin vanilya şekerinin arkasında buldum. Hemen denemişdim ve sonucdan cok memnun kalmışdım.
Gerekli Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 200 gr yumuşamış margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3.5 su bardağı un
Üzeri icin:
  • 1 yumurtanın beyazı
  • dövülmüş ceviz (ben fındık kullandım)
  1. Şeker ve tahini karıştırıyoruz.
  2. Margarin, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Unu azar azar döküp hamuru yoğuruyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce yumurta beyazına sonra cevize / fındığa batırıyoruz.
  5. Önceden 175° C ısıtılmış fırında 15-20 dak. pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

23 Ekim 2009 Cuma

Keşkül

Gerekli Malzemeler:
  • 100 gr Pirinc
  • 100 gr ince cekilmiş kabuksuz badem
  • 1.5 l süt
  • 300 gr tozşeker
Üzerini süslemek icin:
  • Hindistancevizi rendesi
  • Cekilmiş antepfıstığı
  • File badem
  1. Bir gece önceden pirincleri yıkayıp bir kasede üstünü gececek kadar suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün pirincleri kasedeki suyuyla birlikte blenderden geciriyoruz.
  3. Diğer bir kaseye 1 bardak süt (1.5 l sütten) ve cekilmiş bademleri blenderden geciriyoruz.
  4. Tencereye geri kalan 1.3 l sütü, tozşeker ve blenderden gecirdiğimiz pirinc ve bademi (sularıyla birlikte) alıyoruz ve sürekli karıştırarak, koyu kıvama gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  5. Pişdikten sonra mixer ile yaklaşık 3 dak. cırpıyoruz ve kaselere paylaştırıyoruz.
  6. Ilındıktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üzerlerini süslüyoruz.

15 Ekim 2009 Perşembe

sonunda taşındık :)

Yeni evimden herkeze merhaba.
Şükür sonunda taşınmamız bitti ve o yorucu günleri arkamda bırakdım
ve en önemlisi yine bilgisayarıma kavuştum :)
-
En kısa zamanda yeni tariflerimle yine sizin aranızdayım...

7 Eylül 2009 Pazartesi

ZOPF (İsvicrenin Örgü Ekmeği)

Burdaki Pazar Kahvaltıların vazgecilmez lezzeti: ZOPF
Gerekli Malzemeler:
  • 500 gr un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 ½ tatlı kaşığı tuz
  • 60 gr iyice yumuşamış tereyağ
  • 300 ml ılık süt
Üzeri icin:
  • 1 yumurta
  1. Sütü cezveye alıp ısıtıyoruz (parmağımızı yakmayacak)
  2. Un, kuru maya, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırıyoruz.
  3. Tereyağını kücük kücük parcalar halinde unun üzerine serpiştiriyoruz. Unun ortasını havuz gibi acıyoruz.
  4. Sütü azar azar ortadan döküp, unu azar azar alıp hamurumuzu cok iyi, pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz. Tezgaha alıp tekrar yoğuruyoruz.
  5. Üzerini temiz bir bezle örtüp hamuru 1 saat (iki katı olana kadar) mayalandırıyoruz.
  6. Şimdi sıra Zopf'umuzu şekillendirmeye geldi. İlk olarak hamuru iki eşit parcaya bölüyoruz ve üsteki ilk fotorafdaki gibi ikisinide aynı boyda yaklaşık 40 cm uzunluğunda tezgahımıza yerleştiriyoruz.
  7. Sonra üsteki ikince fotorafdaki gibi ilk önce altdaki parcayı yukarı sonra yukardakini aşaya doğru alıyoruz.
  8. Sonra üsteki ücüncü fotorafdaki gibi ilk önce sağdaki parcayı sola, soldaki parcayı sağya alıyoruz. Örgümüz bitene kadar bunu tekrarlıyoruz. 1. altdakini üste, 2. üstekini alta, 3. sağdakine sola, 4. soldakini sağya... Biten örgümüzu yağlı kağıd serili olan fırın tepsisine alıyoruz.
  9. Yumurtayı cırpıp örgümüzün üzerine 2-3 kere sürüyoruz ve soğuk fırına koyup tekrar yaklaşık 30 dak. mayalandırıyoruz. Örgümüz tekrar kabarıyor.
  10. Fırından cıkarıp fırını 220 ° C'ye ısıtıyoruz ve örgümüzü 35-40 dak. pişiriyoruz.
  11. Örgü ekmeğimizi tel ızgaranın üzerine alıp soğumasını bekliyoruz. Hafif ılık halide cok lezzetli oluyor... üzerine tereyağını sürüp, ekmeğin sıccaklığıyla eriyince... mmmhhh nefisss...
Afiyet olsun...

3 Eylül 2009 Perşembe

Muhallebili Fındık Tatlısı

Gecen Hafta iftara doğru canım öyle tatlı cekti ki... Şöyle şerbetli, nefis bir kalburabastı hic de fena olmazdı. Fakat onu yapması gözümde büyüdü de büyüdü. Tamam ozaman ben en iyisi cobuk olacak bir sütlü tatlı yapayım dedim. Muhallebiyi pişiriyordum, fakat aklım halen kalburabastıdaydı :) tam o zaman aklıma bu fikir geldi: Muhallebinin altında fındıklı, şerbetli bir tatlı... denemeye değer. Gercektende değdi :) gelelim Tatlımın tarifine: Kek icin:
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ince cekilmiş fındık
  • 3 silme yemek kaşığı un
Şerbeti icin:
  • 2.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Muhallebisi icin:
  • ½ litre süt
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ cay bardağı nişasta
  • ½ cay bardağı un
  • 1 paket vanilya
Şerbeti icin:
  1. Su, şeker ve limon suyunu kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki icin:
  1. Kalıbımızı (30x24cm) yağlıyoruz veya yağlı kağıd seriyoruz. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  2. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla katılaşana kadar cırpıyoruz.
  3. Yumurta sarılarını ve şekeri rengi acılana kadar cırpıyoruz. Un ve ince kıyılmış fındıktozunu ilave edip tekrar cırpıyoruz.
  4. Yumurta beyazını hamura dikkatlice yediriyoruz, kalıbımıza döküyoruz ve yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz.
  5. Fırından cıkardıktan sonra üzerine şerbeti döküyoruz.
Muhallebisi icin:
  1. Süt, şeker, nişasta, un ve vanilya şekerini koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. İlk sıcaklığı gittikten sonra tatlımızın üzerine döküyoruz ve bir kac saat buzdolabında bekletiyoruz.
Servis yapmadan üzerine tarcın ve iri cekilmiş fındık serpiyoruz. Afiyet olsun...
TATLIYA TUANA BILE DAYANAMADI :)

28 Ağustos 2009 Cuma

Yaz Tatilimiz

Zaman ne cobuk geciyor. Türkiyeden döneli bir ay olmus bile... Ah Türkiyem, seni simdiden cok özledim. Cektigimiz fotoraflardan bir kac tanesini sizlerle paylasmak istedim. Tatilimiz Istanbulda basladi... sonra Bursa, Akcay ve Izmir Özdere'de tatili bitirdik :-(

23 Ağustos 2009 Pazar

Hayırlı Ramazanlar & Güllac

Ramazanın "olmazsa olmaz" Tatlısı: Güllac.
Simdi ne cok türkiyede olmak isterdim....
Ne güzeldir şimdi yine oraları...
İyi ki burda türk marketlerinde ramazan geldi diye güllac yufkası satılıyor :)
Sütü sevmediğim halde, ramazanda en cok severek yediğim tatlı.
Hem tatlı, hem cok hafif.
-
Hepinize hayırlı, bol bereketli Ramazanlar diliyorum.
Allah oruclarınızı ve tüm dualarınızı kabul etsin...

Gerekli Malzemeler:

  • 6 yaprak Güllac yufkası
  • 1 litre süt
  • 1 ¼ su bardağı şeker
  • ½ vanilya cubuğu
  • 1 su bardağı ince cekilmiş badem
  • ½ su bardağı iri cekilmiş badem üzerini süslemek icin:
  • File badem
  • Badem
  • Cekilmiş Antep fıstığı
  • Kiraz/Vişne
  1. Sütü ısıtıyoruz, kaynamadan önce şekeri ve ½ vanilya cubuğunu (1 vanilya cubuğunu ortadan uzunlamasına kesiyoruz) ilave edip bir taşım kaynatıyoruz ve sütün ılınmasını bekliyoruz.
  2. 28 cm'lik borcama bir kat Güllac yaprağı yerleştiriyoruz (1 güllac yaprağı büyük geliyor, onu parcalara kırarak yerleştiriyoruz) ve üzerine 1-1.5 kepce sütten döküyoruz.
  3. Aynı işlemi diğer iki yufkalarlada yapıyoruz.
  4. 3'üncü yufkadan sonra üzerine ince ve iri kıyılmış bademi serpiştiriyoruz.
  5. Üzerine aynı şekilde diğer üc ve kalan parcaları yerleştiriyoruz/ıslatıyoruz. Artan sütü en üste döküp, üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  6. 2 saat sonra, sütünü cekdikten sonra üzerini süslüyoruz ve tekrar servis yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun...

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Kızımın 2. Yaşgünü Kurabiyeleri

Bu kurabiyeleride Tuanamın ikinci yaşgünü icin yaptım.
Kurabiyeler herzamanki kullandığım tarif . Aroma olarak vanilya yerine bir limon kabuğunun rendesini ilave ettim.

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Kızımın 2. Yaşgünü Pastası

Cok güzel bir tatilin ardından yine sizlerleyim.
Bu arada tuana'cığımın 7 temmuzda doğumgünü vardı.
Türkiyedeki pastasını kendim yapamadım.
Cumartesi günü burdaki arkadaşlarımızla tekrar tuananın
doğumgününü kutladık ve kızım icin bu pastayı hazırladım...

8 Haziran 2009 Pazartesi

Catal



Offf, biliyorum, yine cok ara verdim.... herseferinde bunu yazıyorum galiba. Bu yüzden sayfamı kapamayı cok düşündüm. Cumartesi türkiyedeki arkadaşım deryacım beni aradı, sadece bu yüzden :-) sayfama nezaman yeni tarif eklemeyi düşünüyorum diye... Bende artık hic vakit bulamıyorum, kapamayı düşünüyorum dediğimde cığlıklarıyla kendime geldim :-) Benden yazın o yediği catalların tarifini istedi ve artık daha sık tarif eklersen cok mutlu olurum dedi!! "Deryacım, bak sadece senin icin dün bu catalları yaptım ve tatile gidene kadar yani bu 9 gün icersinde en azından bir tarif daha ekliyecem, söz :-) sonra 5 hafta tatil... sonra gelince taşınma telaşı... yine tarif ekleyemicem... şimdiden söyleyimde ;-)" gelelim tarife:
  • 250 gr yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • ½ cay bardağı cicekyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri icin:
  • 1 yumurta sarısı
  • cörekotu
  1. Bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. 30 dak. hamuru dinlendiriyoruz, fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Hamurdan parcalar koparıp iki cubuk şekli veriyoruz. İki parcayı birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp cörekotu serpiştiriyoruz ve fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

19 Mayıs 2009 Salı

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Pastası

Bu Pasta güzel Pamuk Prenses Asyanın 5'inci doğumgününe gitti.
Pamuk Prensesimize ailesiyle birlikte nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim...