Gerekli Malzemeler:
(1 su bardağı = 200 ml)
- 1 orta boy Kereviz
- 2 büyük boy havuc
- 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 soğan
- 1/2 limon
- 1/2 portakal
- yaklaşık 1/2 cay bardağı zeytinyağ
- 1 silme yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Öncelikle bir kaba yarım limonu sıkıp su dolduruyoruz. Kerevizi yıkayıp, kabuklarını kesiyoruz ve istediğimiz şekil doğruyoruz. Kararmasın diye limonlu suda bekletiyoruz.
- Soğanı yemeklik doğruyoruz ve Zeytinyağında soteliyoruz.
- Havucları temizleyip kerevizin şeklinde kesiyoruz ve tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
- Kerevizleri süzüp bezelyelerle birlikte tencereye ilave ediyoruz. Şeker ve tuzunu ekliyoruz.
- Yarım portakalı sıkıp, yarım su bardağı sıcak su ile sebzelere döküyoruz. Karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Önce biraz kaynayana kadar orta, sonra kısık ateşte yumuşayıp suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder