skip to main |
skip to sidebar
Ayva Tatlısı
Gerekli Malzemeler:
- 4 Ayva
- 1 Elma
- Tarcın
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 5 Karanfil
- Ceviz
- Limon
- Ayvaları yıkayıp soyuyoruz. Ortadan kesip, ortalarını kaşık yardımıyla kazıyoruz. Ayvalar kararmasın diye limon suyu sürüyoruz üzerlerine. Cekirdeklerini ve bir ayvanın kabuklarını kenara ayırıyoruz.
- Elmayı yıkayıp, soyup, rendeliyoruz, biraz tarcınla karıştırıyoruz ve ayvaların ortasına dolduruyoruz.
- Yayvan bir tencereye 1 bardak suyu alıp ayvaları icine oturtuyoruz. Ayvaların aralarına kabukları yerleştiriyoruz (bu suyu jöle haline getiriyor) ve karanfilleri suya atıyoruz.
- Her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpiyoruz. Kapağını kapatıp, önce kaynayana kadar harlı sonra kısa ateşte yumuşayana, suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
- Pişdikten sonra ayvaları servis tabağına alıp, tencerede oluşan jöleden sürüyoruz üzerlerine ve ceviz serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder