Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri bulgur
- 1 büyük havuc
- 3-4 Közlenmiş biber
- 6 Taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz, karabiber
- Mercimeği yıkayıp tencereye alıyoruz ve üzerini 3 parmak gecicek kadar su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bulguru bir kaseye alıp üzerine 1 bardak kaynar suyu döküyoruz ve kasenin üzerini kapatıyoruz.
- Havucu temizleyip, kabuklarını kazıdıktan sonra yumuşayana kadar suda haşlıyoruz. Dikkat ediyoruz, cok yumuşamasın .
- Bu arada soğan ve maydanozu temizleyip kıyıyoruz. Közlenmiş biberi kücük kücük kesiyoruz. Yumuşamış havucu küp küp kesiyoruz ve şişmiş olan bulgura ekliyoruz.
- Zeytinyağı, sıkılmış limonun suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp bulgura ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
merhabalar.süper görüntü harika ... bende misafirlerime yapıp tepkileri öğrenmek için sabırsızlanıyorum :)
Yorum Gönder