Gerekli Malzemeler:
- 100 gr yumuşamış tereyağı
- 125 gr esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- 50 gr hindistancevizi
- 50 gr ceviz
- 50 gr kuru kayısı
- 50 gr hurma
- 50 gr kuru üzüm
- 100 gr un
- ½ tatlı kaşığı kabartmatozu
- 60 gr cornflakes
- pudraşekeri
- Kuru kayısı ve hurmaları kücük kücük kesiyoruz.
- Yağı mixer ile biraz cırpıyoruz.
- Şeker, vanilya, tuz ve yumurtayı ekleyip yaklaşık 4 dak. cırpıyoruz.
- Hindistancevizi, kuru kayısı, hurma ve kuru üzümü ekleyip karıştırıyoruz.
- Un ve kabartmatozunu ilave edip karıştırıyoruz.
- Cornflakesi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- İki fırın tepsisine yağlı kağıd seriyoruz ve fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
- İki tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan alıp fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz ve iki tepsiyide teker teker yaklaşık 8 dak. pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudraşekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...