29 Ocak 2008 Salı

Makarnalı Böğrek (Yalancı su böğreği)

Fotoraflarım daha pek güzel değil ama ilerkiler daha iyi olur inşallah :-)
Gerekli Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • 1/2 paket fiyonk makarna
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı cicekyağ
  • 250 gr beyazpeynir
  • bol maydonoz
  • susam, cörekotu
  1. Yarım paket makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
  2. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Fırın kabını yağlayıp milföy hamurunu üzerine yayıyoruz.
  4. Beyazpeyniri ufalıyoruz, maydonozları ince ince kıyıyoruz.
  5. Derin bir kaba yumurtaları cırpıyoruz. Süt ve yağı ilave edip tekrar cırpıyoruz. Bu karışımdan 1/2 bardak kenara ayırıyoruz.
  6. Makarnayı, beyazpeyniri, maydonozu büyük kabdaki karışıma ilave edip iyicene karıştırıyoruz. Fırın kabındaki, milföy hamurun üstüne yayıyoruz.
  7. Üzerini milföy hamuruyla kaplıyoruz ve kenara ayırdığımız karışımı üzerine sürüyoruz. Susam ve cörekotu serpiyoruz.
  8. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (30-40dak.).
Afiyet olsun...

28 Ocak 2008 Pazartesi

Pizza


Hamuru:
  • 1/2 paket (21 gr) yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 yemek kasigi cicekyag
  • 1.75 dl sicak su
  • yaklasik 2.5 bardagi un
Sosu:
  • 2 sogan
  • 2-3 dis sarimsak
  • Zeytinyag
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 konserve kutusu soyulmus, küp dogranmis domates
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi seker
  • istege göre, kekik, oregano, mercankösk (majoran), feslegen
  • 2 yaprak defne

Pizzanin üzerine:

  • 150 gr rende parmesan peyniri
  • 150 gr rende kasar peyniri
  • 150 gr mozzerella peyniri
  • 1 konserve kutusu mantar
  • 1 kirmizi biber
  • 2 - 3 tatli kasigi kapari
  • 16 tane zeytin
  1. Hamur icin yogurma kabina tuzu, sekeri, yagi, suyu ekliyoruz. Icinde mayayi eritiyoruz. Unu azar azar ekliyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz (Kulak memesinden daha yumusak olmali). Hamurun mayalanmasini bekliyoruz.
  2. Bu arada sogan ve sarimsagi yemeklik dogruyoruz ve zeytinyaginda kavuruyoruz. Salcayi katip karistiriyoruz. Domatesleri, tuzu, karabiberi, sekeri ve tüm baharatlari ilave ediyoruz. Kisik ateste suyunu cekene kadar pisiriyoruz.
  3. Sosdan defne yapraklarini cikariyoruz, ve blenderden geciriyoruz.
  4. Firini 200° C'ye isitiyoruz.
  5. Biberi, mozzerellayi kesiyoruz. Kasari rendeliyoruz. Mantarlari süzüp yikiyoruz.
  6. Firin tepsisini yaglayip hamuru tepsiye yayiyoruz (Ellerimize cok az zeytinyagi dökersek hamuru daha iyi yayabiliriz).
  7. Üzerine sosu yayiyoruz. Sonra parmesani serpiyoruz. Onun üzerine mantarlari diziyoruz. Kasari üzerine serpiyoruz. Biberleri, kaparileri, zeytinleri diziyoruz. Üzerlerine kesilmis mozzerellayi diziyoruz.
  8. Firinda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun...

27 Ocak 2008 Pazar

Knöpfli / Spätzle

Knöpfli yada baska adiyla taninan Spätzle Avusturya ve Alman yemegidir.
Isvicredede bilinir ve sevilir...

Gerekli Malzemeler:
  • 400 gr elenmis un
  • 3 yumurta
  • 1 TK tuz
  • biraz muskat ceviz rendesi
  • 2.5 dl sütlüsu (yarisi süt, yasisi su)
  • 300 gr. rende peynir (ben isvicrenin Appenzeller'ini kullandim)
  • 1 kiloya yakin sogan
  • tereyag
  1. Elenmis unu, yumurtalari, tuz ve muskat ceviz rendesine tahta kasik yardimiyla karistiriyoruz
  2. suyu azar azar ilave ediyoruz. Hamur ne cok kati, nede sulu olacak. Hamur 30 dak. dinlenecek
  3. Tencerede tuzlu su kaynatiyoruz
  4. Azar azar hamuru kevgirden geciriyoruz. "Knöpfli'ler" suyun üstüne ciktigi an olmuslardir ve sudan aliyoruz
  5. Firin kabimiza bir kat yayiyoruz
  6. Üzerine rende peynir serpiyoruz. Hamur bitene kadar bunu tekrarliyoruz (3 Kat oluyor)
  7. Firini 200° C'ye isitiyoruz
  8. Tavada sovanlari tereyaginda altinsarisi olana kadar kavuruyoruz
  9. Sovanlari "Knöpflilerin" üzerine yayiyoruz
  10. Firinda üzeri kizarana, peynirler eriyene kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun...